jueves, 13 de noviembre de 2014

La comunicació audiovisual

Conferència Guillermo Orozco.

A partir de la conferència de Guillermo Orozco sobre la comunicació audivosiual, vam extreure les diferents conclusions:
1- Ens han d'educar per a la comunicació audiovisual, ja que no hem après a llegir el que les pantalles ens diuen.
2- Tot el que reflecteix la pantalla no és real, és una representació de la producció, per tant hem de ser conscients de la manipulació
3- La família i l'escola ha de tenir un paper més important en aquest àmbit. Hem de ser conscients del que veuen els nens.
4- Hem de ser crítics i cal que els mitjans de comunicació es responsabilitzin sobre el què emeten.
5- La comunicació audiovisual l'hem d'utilitzar com a nova perspectiva pedagògica.
6- Existeix la necessitat de treballar la competència audiovisual.

Aquesta conferència, té molta relació amb les exposicions orals que fem a l'aula. Sempre utilitzem eines de suport, com pot ser el power point o prezi. No ens han ensenyat a utilitzar aquestes eines digitals, per tant, les exposicions que fem poden tenir defectes. Un dels més habituals és explicar massa en una diapositiva atès que el públic desconnecta del que dius i es fixa en les lletres de la pantalla. Un altre aspecte que podem relacionar amb l'assignatura, és la quantitat d'informació que utilitzem que prové de vídeos de youtube i pàgines web. Per saber seleccionar bé els continguts caldria treballar una competència audiovisual, a banda d'aprendre a ser crítics amb el que veiem. 

Com un dels temes socials més actuals són les addiccions a les tecnologies, enfocaré aquesta entrada a solucionar aquest problema i fer una petita crítica. 
Aquesta entrada forma part de l'assignatura de coed( comunicació oral, escrita i digital). El meu punt de vista és partidari a rebutjar tanta tecnologia, ja que deixa de banda la comunicació entre les persones. Moltes vegades, jo també formo part d'aquest col·lectiu, quan quedem amb les amigues agafem el mòbil i ens oblidem del lloc on estem i del què hem vingut a fer. Ens dediquem a parlar sobre temes que envolten el mòbil, com pot ser Facebook o twitter, i ens oblidem de parlar de temes més personals o propers a nosaltres. L'escriptura empitjora, com ja sabem, el vocabulari i la forma d'expressar-se canvia quan utilitzes una pantalla. Després arribem als examens i ens oblidem d'escriure correctament. Per tant, la comunicació oral i escrita pot empitjorar arran de la digitalització del món. Considero que és molt important que les properes generacions siguin educades en aquest aspecte, perquè realment la tecnologia no és dolenta. Qui fa que ho sigui som nosaltres. 

A continuació, mostro un vídeo sobre un dibuix animat que fa una crítica sobre el que provoquen els televisors. En aquest cas, ho enfocaré de manera més general, ja que totes les pantalles ( les tauletes, els mòbils i els ordinadors...) enganxen a la societat.



Seguidament, mostraré dos vídeos que mostren les addiccions al mòbil i com influeix aquest problema en la vida social de les persones.






Per això llenço la següent proposta: "Desconnectem per connectar".
Per evitar  que els infants creixin amb aquesta addicció, com diu en Guillermo Orozco en la seva conferència, les famílies i l'escola han de tenir un paper fonamental i educar en els aspectes audiovisuals, tan en  els positius com en els negatius. Per aquest motiu deixo un enllaç com a guia a seguir:



1 comentario:

  1. Magnifica descripció de la Conferència de Guillermo Orozco que ens ha ajudat a entre millor com ens pot afectar el món de la comunicació audiovisual com a futurs mestres!

    ResponderEliminar