martes, 16 de diciembre de 2014

Identitat i Territori

Identitat i territori

Aquesta nova entrada de coed, està enfocada en parlar concretament d'un treball. El treball s'anomena identitat i territori. Consisteix en escollir un tema, enfocar-lo des d'una perspectiva 
 relacionada amb què és i des d'una altra relacionada amb com afecta aquesta identitat en un àmbit.
Vam presentar el tema utilitzant un mitjà digital i l'exposició no podia durar més de deu minuts. A banda del contingut més teòric, la presentació necessitava recursos com vídeos o imatges. Aquest treball, el podem relacionar amb l'entrada de la conferència de Guillermo Orozco tan que utilitzem mitjans audiovisuals per explicar un tema. 
Pel que fa a l'exposició, vam treballar la competència oral. Després de llegir el llibre Deu idees clau : ensenyar la competència oral a classe de Montserrat Vilà Santasusana i Josep M. Castellà, vam poder posar en pràctica les recomanacions que els autors ens ofereixen per millorar la nostra oralitat.
Personalment, considero que un dels consells que  hem posat en pràctica més sovint és el fet de no posar-nos nerviosos. És un tema delicat, ja que a moltes persones els fa patir. També, tots els meus companys i jo,hem millorat quant a gesticulació, mirades i to de veu. Una de les coses que ens ha ajudat a fer front aquestes problemes és la quantitat d'exposicions orals que hem fet durant el semestre, i sobretot, l'exercici de recitar un poema davant de tota la classe- d'aquesta activitat en  parlarem a la següent entrada-.

Per a totes aquelles persones que els hi fa por parlar en públic, els recomano visualitzar aquest vídeo:

Dicen que el miedo a hablar en público es uno de los temores más extendidos en la sociedad occidental, no sé si será así, pero es cierto que a muchas personas les cuesta ponerse delante de una audiencia y transmitir de forma convincente sus ideas; he visto excelentes presentaciones pasar desapercibidas por los nervios del orador.
Natalia Gómez del Pozuelo
(7 claves para hablar en público, 25 de abril de 2011.)

Com ja sabem, practicar molt la nostra presentació i estar segurs del que parlarem és fonamental per superar qualsevol por a parlar.  



No hay comentarios:

Publicar un comentario